|   
 
    | Vložil: | Misaba |  | Porcí: | 6 |  | Doba přípravy: | 50 min |  | Hodnocení: | Žádné hodnocení |  | Počet hodnocení: | 0 |  |  | 
Použité suroviny receptu Basilejské brunsli:
100 g hořké čokolády
 | 300 g mletých mandlí
 | 1 lžička skořice
 | 2 bílky
 | špetka soli
 | 100 g cukru
Postup přípravy receptu Basilejské brunsli:
Čokoládu nastrouháme najemno a smícháme s mandlemi a skořicovým práškem.
Bílky se solí ušleháme do polotuhého krému. Pomalu vsypeme cukr a šleháme dále, až se cukr úplně rozpustí. Do bílkovéhom sněhu lehce vmícháme lžící mandle. Ruce si namočíme do studené vody a těsto hněteme.
Pracovní plochu poprášíme cukrem. Těsto vyválíme do plátu o síle asi 5 mm, váleček přitom občes potřeme cukrem. Formičkou vykrojíme srdíčka.
Plech na pečení potřeme důkladně tukem a urovnáme na něj placičky. Necháme na chladném místě alespoň pět hodim uležet.
Troubu předehřejeme na 175°C. Mandlové placičky pečeme 15-18 min.
Fotky receptu Basilejské brunsli: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!