![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
28. 11. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampiony jako minutka: Kloboučky oloupeme, slabě opepříme, vložíme do rozehřátého oleje a pečeme až kloboučky začnou růžovět. Upečené osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme se slanými rohlíky. ... ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houby vařené jako ovar: Hříbečky očistíme, ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vařícího vývaru. Vaříme přesně 25 minut. ( žampiony samozřejmě oloupeme) Uvařené vyjmeme na talíř a podáváme se strouhaným křenem a přelij ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Srbský bramborový salát: Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvaříme v mírně osolené vodě (bez kmínu).
Zatímco se vaří brambory, nakrájíme cibuli na proužky. Dáme ji do misky a zamíchám ji s octem, olejem a solí.
Přikr ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Špenátové lívance: Špenát povaříme 5 minut ve vodě, scedíme a umeleme na strojku. Máslo utřeme se syrovými žloutky, přidáme sůl, koření, špenát a mouku. Promícháme a přidáme pevný sníh. Řídké těsto lijeme do vymaštěných ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapustové nebo zelné karbanátky: Zeleninu karátce povaříme a umeleme na strojku. Umeleme cibuli a žemle namočené c mléce. V míse zpracujeme vláčné těsto, které osolíme, okořeníme, přidáme vejce a podle potřeby zahustíme moukou a stro ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Toastová lahoda: Vyšší plech vyložíme papírem na pečení. Těsně vedle sebe naskládáme krajíčky toastového chleba. V míse smícháme smetanu, mléko, vejce, strouhaný sýr a nadrobno pokrájenou pažitku. Polovinu této směsi ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenát v ohnivzdorné misce: Krátce podušený špenát necháme odkapat a jemně jej posekáme. Máslo třeme se žloutky, přidáme smetanu, sůl, mouku, sýr, koření, pak špenát a nakonec sníh. Směs anplníme do vymaštěné misky a nákyp pečem ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenátový pudink: Špenát povaříme a umelema na strojku. Žloutky našleháme do pěny, přidáme mlékem navlhčenou housku, sůl, špenát a nakonec pevný sníh z bílků. TĚSTO DÁME DO DOBŘE VYMAŠTĚNé, VYSYPANÉ FORMY A VaŘÍME ... ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák s vejci: Uvařený květák nadrobno rozsekáme a dáme osmažit na tuk a zpěněnou cibuli. Rozklepneme tam vejce a vmícháme do pokrmu. AŽ zhoustnou, ostavíme a posypeme petrželkou. ... ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušená kukuřice s rajčaty: Z uvařené kukuřice odtrhneme zrnka, osolíme je a podusíme na másle s trochou cukru. Přidáme na plátky nakrájená rajčata a do hotového pokrmu dáme petrželku. ... ... …více»
|