Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
16. 09. 2009 Zeleninová jídla
Příprava receptu Květákové kari: V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm za stálého míchání kari a římský kmín. Přisypeme květák rozebraný na růžičky a na kostky pokrájené brambory. Promícháme, aby se obojí obalilo kořením. Osol ... …více»
|
16. 09. 2009 Těstovinová jídla
Příprava receptu Zapékané lasaně se zelím, paprikami a smetanou: Lasaně uvaříme.
Šalotku pokrájíme na jemno a zesklovatíme na másle. Papriky nakrájíme na nudličky. K šalotce přidáme protlak, zelí a papriky. Zalijeme vínem a přikryté dusíme zhruba 15 minut.
Vmíchá ... …více»
|
16. 09. 2009 Zeleninová jídla
Příprava receptu Zelí s kolínky: Zelí nakrouháme na okurkovém struhadle a opečeme na trošce tuku za stálého míchání (3-5 minut). Osolíme, opepříme dle chuti a smícháme s teplými těstovinami.
Lze doplnit osmaženou slaninou či sýrem.
... …více»
|
16. 09. 2009 Bramborová jídla
Příprava receptu Langoše s bramborem: Z vlažné vody, cukru a droždí vymícháme kvásek. Přidáme mouku, strouhaný brambor, podle potřeby zředíme vlažnou vodou a vypracujeme řidší těsto, trochu osolíme. Necháme 1 hodinu kynout. Tvarujeme plac ... …více»
|
16. 09. 2009 Bramborová jídla
Příprava receptu Zapečené gnocchi s polníčkem: Brambory oloupeme,vložíme do vřící osolené vody. Zhruba po 20 minutách je slijeme, rozšťoucháme a necháme vychladnout. K bramborám přimícháme 50 g nastrouhaného parmezánu, mouku a obě vejce. Osolíme a ... …více»
|
16. 09. 2009 Zeleninová jídla
Příprava receptu Žitné placky s karotkou: Žito necháme přes noc namočit. Přidáme šrot a necháme 10 minut vařit. Slijeme. Smícháme s moukou, vejcem, podmáslím, solí a polovinou petrželky. Přikryté necháme 1/2 hodiny odležet.
Karotku podélně n ... …více»
|
16. 09. 2009 Houbová jídla
Příprava receptu Nožičky z bedlí: Nožičky bedlí očistíme a podélně nakrájíme na hranoly rozměru asi 2 x 2 mm. Prosolíme a pokmínujeme a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Po osmažení necháme okapat tuk. ... ... …více»
|
16. 09. 2009 Rýžová jídla
Příprava receptu Rizoto se žampiony a hráškem: Cibuli nasekáme najemno. Houby nakrájíme na kousky.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme žampiony a chvilku vše podusíme. Rýží propereme a navrstvíme na žampiony. Zá ... …více»
|
16. 09. 2009 Zeleninová jídla
Příprava receptu Zapečená brokolice se šafránem: Brokolici rozdělíme na růžičky. Vložíme je do malého množství vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme. Dáme na síto okapat a necháme zchladit.
Rozpustíme máslo. Žloutky a bílé víno umícháme ve vod ... …více»
|
15. 09. 2009 Houbová jídla
Příprava receptu Křupavá slanina s houbami: Asi na jednu hodinu namočíme dohromady texturát a houby, tak aby byly ponořené ve vodě. Potom je postavíme v hrnci na oheň a přivedeme do varu. Přidáme sůl, pepř, mořské řasy a olej. Vaříme přibližně ... …více»
|