Použité suroviny receptu Zapečené gnocchi s polníčkem:
750 g brambor
| 75 g parmazánu
| 150 g hrubé mouky
| sůl
| 2 str. česneku
| 2 vejce
| bílý pepř
| 2 cibule
| 200 g salátu polníčku
| 3 lžíce oliv. oleje
| bazalka
Postup přípravy receptu Zapečené gnocchi s polníčkem:
Brambory oloupeme,vložíme do vřící osolené vody. Zhruba po 20 minutách je slijeme, rozšťoucháme a necháme vychladnout. K bramborám přimícháme 50 g nastrouhaného parmezánu, mouku a obě vejce. Osolíme a opepříme. Z bramborového těsta vytvoříme válečky asi 2 cm silné a 4 cm dlouhé. Na povrchu uděláme žlábky. Gnocchi vaříme v osolené vodě 7-10 minut a necháme okapat. Česnek a cibule oluopeme a nejemno usekáme. Salát a bazalku nakráájíme na proužky. Rozehřejeme olej a cibuli a česnek na něm orestujeme. Potom přidáme salát, bazalku a gnocchi- Gnocchi dáme do pekáčku, posypeme zbylým parmezánem ao pepříme. Zapékáme v předehřáté troubě(225) přibližně 5 minut.
Fotky receptu Zapečené gnocchi s polníčkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!