![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák po polsku: Květák rozdělíme na velké růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě. Zatímco se vaří, oloupeme si vejce a nasekáme, opláchneme si a také nasekáme zelenou petrželku. Na dvou lžících másla osmahneme strouh ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Moravské kedlubnové zelí: Kedlubny oloupeme a postrouháme na hrubo. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme vařit. Pozor, za chvilku jsou měkké. Na tuk dáme osmažit do růžova nakrájenou cibulku a pak zamícháme hladkou mouku a ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Citrónové rizoto s chřestem : Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme cibuli a 3 - 4 minuty ji opékáme dozlatova. Přisypeme rýži a zlehka ji pečeme po dobu 1 minuty. Rýži zalijeme vínem a přivedeme k varu. Zmírníme ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařený chřest s máslovou polevou: Očištěný chřest svážeme do svazečků a vložíme do vařící osolené vody. Takto vaříme až doměkka. Vyjmeme a osušíme. Máslo rozpustíme a smícháme s citrónovou šťávou. Dochutíme pepřem a solí a nalijeme n ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dýně s citronem a se sýrem: Polovinu citronu nastrouháme. Dýni nebo lilek oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme 5 - 10 minut v páře, až změknou, ale jsou stále pevné.
Mezitím přivedeme v malém kastrůlku k varu vývar. Škrob um ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zimní omeleta se slaninou a cibulí: NÁPLŇ: Na másle podusíme cibuli a osmahneme slaninu (proužky široké půl centimetru). Lehce osolíme, vydatněji opepříme. Umícháme vejce, sůl a pepř a osmažíme omelety na másle. Na upečenou omeletu rozl ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Zelná placka: Kysané zelí opláchneme, nakrájíme na kousky, dáme do mísy. Přidáme vajíčka, mouku, olej, česnek, kmín, sůl, majoránku, zamícháme. Vymažeme plech (máslo, olej) rukou vtlačíme těsto na plech (uděláme pl ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Obalovaný květák: Květák uvaříme v osolené vodě. Po vychladnutí ho rozebereme na růžičky, které namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dorůžova. Těstíčko připravíme rozšleháním vajec s moukou, pi ... ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolová pěna: Den předem namočené fazole necháme přejít varem, vodu slijeme, nalijeme čerstvou horkou vodu, přidáme cibuli (vcelku) a uvaříme fazole hodně doměkka. Vodu scedíme a fazole propasírujeme. Do fazolové ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vltavínské palačinky: Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem a zabalíme. Naskládáme do vymazaného pekáčku, postrouháme sýrem a zapečeme.
Podáváme se zeleninovými saláty.
... ... …více»
|