![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané brambory s kyselým zelím: Oloupeme a v osolené vodě s kmínem uvaříme brambory. Z kyselého zelí vymačkáme vodu a pokud je to potřeba, tak jej najemno nakrájíme. Na másle či jiném oblíbeném tuku usmažíme nakrájenou cibuli dozla ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné brambory po maďarsku: Brambory důkladně omyjeme, uvaříme je ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Zatím si na kostičky nakrájíme klobásu, očistíme a nakrájíme i paprikový lusk. Kysanou smetanu rozšleháme s paprikou a p ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkvové zelí: Mrkev dáme vařit vcelku. Když je uvařená, tak se oloupe a nastrouhá na hrubém struhadle. Dá se do kastrůlku, podlije se trochou vody, zasmaží se jíškou a ještě chvilku povaří, osolí, opepří a přidá se ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák po římsku: Květák opláchneme, osušíme a rozdělíme na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájím najemno (můžeme i prolisovat). Na pánvi si rozpálíme máslo (lze nahradit i olejem), do něj vmícháme česnek a nakrájenou z ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špagety s brokolicí, žampiony a rajčaty: Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a slijeme. Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky. Očistíme houby a pokrájíme je na plátky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí pokrájíme na plátky. ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaná kapusta: Kapustu uvaříme v osolené vodě. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a česnek a osmahneme. Uvařenou kapustu nakrájíme a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Pekáček vymažeme m ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapustové krokety se sýrem: Kapustové listy oddělíme a spaříme je v horké vodě asi 1-2 minuty. Necháme je zchladnout a vykrájíme velké košťály. Uzeninu (točený salám nebo jakýkoliv měkký salám) oloupeme. Kapustu, sýr i uzeninu p ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolky na kyselo: Fazolky přebereme a namočíme přes noc do studené vody.
Druhý den vodu slijeme pryč, fazolky propláchneme, předáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme kostku Masoxu a vaříme do měkka.
Cibulku ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květákový nákyp s bazalkou: Květák rozdělíme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme ho zchladnout, drobně ho nakrájíme (nebo hrubě nastrouháme), smícháme s moukou a kypřícím práškem, přidáme nastrouhaný ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapustové krokety se zeleninou: Očištěnou a opranou kapustu nakrájíme na proužky, vsypeme ji do malého množství vařící vody a povaříme asi 3 minuty. Potom ji scedíme a necháme okapat. Jakmile trochu zchladne, vymačkáme z ní přebyteč ... …více»
|