![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilkové lodičky: Lilky omyjeme, rozřízneme a vydlabeme dužinu. Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, podusíme žampiony, šunku a dužinu. Dle chuti osolíme a opepříme. Do vymašténého pekáčku poskládáme půlky lilk ... …více»
|
![]() |
7. 11. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrové kuličky s nivou: Tavený sýr rozmělníme vidličkou, přidáme změklou Ramu a utřeme v hladkou směs. Přidáme jemně nastrouhanou nivu a tvrdý sýr, rozmícháme a uložíme na chvilku do chladničky. Ze ztuhlé hmoty uděláme malé ... …více»
|
![]() |
7. 11. 2007 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazole s rajčatovým protlakem: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli,přidáme rajčatový protlak nebo kečup,podlijeme 4lžícemi vody a povaříme.Potom přidáme smetanu a fazole a dobře prohřejeme.Podáváme s vařeným masem,s opečenou uzenino ... …více»
|
![]() |
7. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory se sicilskou omáčkou: Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Brambory oloupeme a omyjeme. Česnek oloupeme a obojí nakrájíme na plátky. Papriku a fenykl očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. ... …více»
|
![]() |
7. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Staročeský bác: Dávka na plech 20 x 25 cm. Doba přípravy: 85 minut (mimo kynutí)
Postup:
Do větší mísy vlijeme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí, lehce poprášíme moukou a necháme vykynout.
Brambory oloupeme, nas ... …více»
|
![]() |
7. 11. 2007 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampionové omelety: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nakrájené žampiony, osolíme a dusíme doměkka. Na pánvi s rozpáleným tukem děláme z rozšlehaných a osolených vajec jednotlivé omelety. Po opečení jedn ... …více»
|
![]() |
7. 11. 2007 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Mrkvové řízky pro vegetariány: Větší mrkve oškrábeme a nakrájíme na 6-7 mm podélné plátky a v osolené vodě předvaříme, stejně jako květák. Po vychladnutí obalujeme v trojobalu jako řízek a osmažíme. Podáváme s brambory a aby zeleni ... …více»
|
![]() |
7. 11. 2007 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vejce zapečená s rýží: Na polovině másla osmahneme rýži propláchnutou vodou, osolíme, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a zalijeme asi půl litrem vody a dusíme skoro do měkka. Pak rýži promícháme s rajčatovým protlakem a ... …více»
|
![]() |
7. 11. 2007 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočková paštika: Čočku a kroupy společně s bobkovým listem uvaříme do poloměkka. Potom čočku, kroupy, namočené ovesné vločky, cibuli a česnek umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní přísady, smícháme s olejem a na ... …více»
|
![]() |
6. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák s omáčkou z tykve: Květák a tykev uvařte každé zvlášť v páře nebo mikrovlnné troubě doměkka. Slijte květák a propláchněte jej pod studenou vodou, odstavte. Slijte tykev, dejte do mixéru nebo šlehače a udělejte pyré. Ods ... …více»
|