Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
8. 12. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Hlíva se špenátem a těstovinami: Na másle zeskolovatět cibulku, přidat nakrájenou hlívu a podusit, přidat na kostičky nakrájené papriky, pak špenát, nakrájený česnek, osolit, případně opepřit a nechat podusit. Až se odpaří voda, přil ... …více»
|
8. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Karotka s křenem dušená na másle se smetanou: Mrkev nakrájíme na kolečka, osolíme, zastříkneme vodou, přidáme polovinu másla a podusíme. Potom mírně zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme smatanou a dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme jem ... …více»
|
8. 12. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Hřiby s vejci a smetanou: Očištěné hřiby nakrájíme a pečlivě opláchneme ve studené vodě. Pak si v hrnci rozpustíme máslo, dáme na ně hřiby a dusíme dokud se z nich nevydusí voda. Pak přidáme kmín, sůl a vmícháme vejce a zakysa ... …více»
|
8. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Chutné květákové placičky: Pěkný, bílý květák vypereme, očistíme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Čistě vyprané brambory uvaříme ve slupce. Měkký květák, oloupané brambory a mlékem navlhčenou housku umeleme na masovém strojku ... …více»
|
8. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Celerové pikantní řízečky: Očištěné celery napolo uvaříme v osolené vodě, oloupáme je a nakrájím na tenčí plátky. Polovinu plátků potřeme kečupem, druhou polovinou je přikryjeme a obalíme v trojobalu. Smažíme je jako řízky.
... …více»
|
8. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Zapékaný celer s vejci: Celer uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vyskládáme plátky celeru. Vařená, krájená vejce dáme na celer spolu ... …více»
|
8. 12. 2008 Vaječná jídla
Příprava receptu Krokety z vařených vajec: Vařená vejce nakrájíme na drobné kostičky. Z mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme mlékem, rozšleháme a krátce povaříme. Do vzniklé hmoty zamícháme vejce, dochutíme solí, pepřem a pažitkou. Tva ... …více»
|
8. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Cibulky s fazolovou nádivkou: Fazole, nejlépe přes noc, namočíme. Dáme je uvařit do úplného změknutí.
Měkké fazole rozmačkáme a přidáme trochu oleje. Dobře promícháme.
Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme a smícháme s rozmač ... …více»
|
8. 12. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Pohankové žgance: Ve větším hrnci přivedeme k varu 3 litry slané vody. Mouku prosejeme do vroucí vody a mícháme. Snížíme teplotu a do vzniklé hmoty vytvoříme 2 - 2,5 cm široký otvor. Hrnec přikryjeme a pomalu žgance va ... …více»
|
7. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Rizoto z mražené zeleniny: Opláchnutou rýži zalijeme 3 skleničkami vody a vaříme čtvrt hodiny. Poté přidáme mraženou zeleninu, na malé kousky nakrájenou papriku a pórek, promícháme a vaříme dalších pět minut. Ke konci přidáme . ... …více»
|