Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
2. 11. 2008 Bramborová jídla
Příprava receptu Jihočeské bramboráčky: Brambory oloupeme a zároveň s česnekem nastrouháme (na malých slzách). Ve vhodné míse smícháme s vajíčkem a trochou mléka; přidáme majoránku a sůl. Je-li třeba, můžeme lehce zahustit moukou.
Směs nec ... …více»
|
2. 11. 2008 Pizza
Příprava receptu Pizza se sardelkami a šunkou: Do hrnečku rozdrobíme droždí, zalijeme 4 lžícemi mléka, přidáme 2 lžíce mouky a cukr, zamícháme, přikryjeme a necháme asi 30 min. kynout. Z kvásku, mouky, soli a zbylého mléka vypracujeme těsto a nech ... …více»
|
2. 11. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Zapékaný květák s libečkem: Do vymazané zapékací misky vložíme plátky brambor, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným libečkem, pak poklademe nakrájeným květákem, posypeme kořením. Dále vrstvíme do spotřebování surovin, zakončí . ... …více»
|
2. 11. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Rančerská rajčata: Rajčata nožem nařízneme do hvězdy, ale nedokrojíme. Ostatní ingredience kromě slaniny smícháme a vzniklou pastu vetřeme do všech zářezů. Zabalíme do anglické slaniny a opékáme na grilu.
... ... …více»
|
2. 11. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Palačinka se špenátem: Smícháme suroviny na těsto a necháme 30 minut odpočinout. Mezitím si uvaříme špenát klasickym způsobem se solí a pepřem.
Máslo rozehřejeme na pánvi a upečeme palačinky. Potřeme je špenátem a dáme do ... …více»
|
2. 11. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Květákový mozeček v paprikách: Najemno nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme povařený květák, rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a necháme srazit. Papriky rozpůlíme, umyjeme a vyndáme semínka. Takto připravené papriky nap . ... …více»
|
1. 11. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Mrkev s medovou polevou: Omytou mrkev nakrájíme na plátky a dáme do kastrolu. Přidáme 2 lžíce másla, mírně podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměkka. Med s máslem pomalu rozehřejeme a zamícháme. Touto omáčkou přelijeme duš ... …více»
|
1. 11. 2008 Luštěninová jídla
Příprava receptu Dušená pohanka: Pohanku přebereme, spaříme horkou vodou, abychom ji zbavili hořkosti a propláchneme ještě jednou studenou vodou. Dále ji připravujeme jako rýži. V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibul ... …více»
|
1. 11. 2008 Luštěninová jídla
Příprava receptu Bengálské fazole: Na pánev olej, nakrájenou cibuli do zlatova. Přidat na plátky česnek a skoro do hněda. Dále přidat zázvor, hřebíčky, skořici, kmín a pálivé. Opatrně krátce zapražit. Nepřipálit! Nakrájená rajčata, tro ... …více»
|
1. 11. 2008 Bramborová jídla
Příprava receptu Šterc: Den předem uvařené brambory oloupeme, rozstrouháme a prosolíme. Na másle osmažíme mouku do žluta, promícháme s brambory a horké podáváme s kysaným nebo sladkým mlékem.
... ... …více»
|