![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 05. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené zeleninové brambory s jogurtem: Brambory oškrábeme a syrové nakrájíme na plátky 3 - 5 mm silné. Chilli papričky očistíme a rozdrtíme. Pórek a celer očistíme. Celer nakrájíme na hranolky, pórek nakrájíme na kolečka.
Olejem vymast ... …více»
|
![]() |
21. 05. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vejce po bulharsku: Vejce uvaříme naměkko a oloupeme.
Zatím si oloupeme česnek. Na lžičce másla jej zpěníme a přidáme špenátový protlak. Můžeme použít čerstvé špenátové listy, ale jejich množství snížíme asi na 400 gra ... …více»
|
![]() |
21. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrovo-špenátový nákyp: Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Špenát necháme rozmrznout. Sýr nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky.
V kastrůlku rozehřejeme máslo ... …více»
|
![]() |
21. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočkové koláčky: Brambory oloupejte, nakrájejte je na větší kusy a spolu s kurkumou je dejte do hrnce. Zalijte vroucí vodou a přibližně čtvrt hodiny je nechte vařit, dokud nezměknou. Poté je slijte. Mezitím v kastrole ... …více»
|
![]() |
21. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajčatovo - bazalková Granita: Rajčata nakrájejte nadrobno a v míse promíchejte se všemi ostatními přísadami kromě bazalky. Pokud máte čas, nechte je přes noc macerovat při pokojové teplotě. V několika dávkách rozmixujte v mixéru a ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s kmínem: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozpůlíme. Po obou stranách je grilujeme 10 minut. Poslední dvě minuty brambory potíráme olejem a sypeme kmínem. ... ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbové hamburgery: Rozehřejeme si troubu. Zeleninu očistíme. Cibuli a rajčata nakrájíme na tenká kolečka, zelí na nudličky.
Housky podélně nakrojíme. Nedokrajujeme je úplně, lépe pak drží. Spodní část potřeme hořčicí ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák s jogurtovou omáčkou: Květák rozdělíme na růžičky a dáme vařit do vody se solí a lžící citronové šťávy. Vaříme, dokud není měkký, asi 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
Petrželku nasekáme najemno. Smícháme ji s bílým jo ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Auvergneské fondue: Umyté brambory ve slupce ponoříme do hrnce se studenou vodou a vaříme 20 minut. Necháme je okapat, oloupeme je a rozdrtíme na kaši. Opepříme, přidáme vejce, promícháme a necháme vychladnout. Ušleháme ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Savojské fondue s bylinkami: Vnitřní stěny kotlíku na fondue vytřeme česnekem a nádobu s vínem postavíme na oheň. Přidáme pepř, muškátový oříšek a strouhaný sýr. Mícháme, dokud směs nezhoustne. Kotlík postavíme na vařič uprostřed ... …více»
|