![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
20. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborovo - mrkvový koláč: Z mouky, tuku a 1 vejce vypracujeme těsto a necháme ho chvilku odpočinout v chladu. Potom ho vyválíme, rozložíme do vymazané koláčové formy, propícháme a asi 10 minut pečeme. Mezitím povaříme brambory ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Zapečená mrkev: Mrkev pokrájíme na silnější plátky a spolu s cukrem, solí a pepřem krátce osmahneme na másle. Očištěné žampiony nakrájíme také na plátky, asi 5 minut podusíme ve víně a vývaru a smícháme s mrkví. Směs ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Merkaptan - pochutina k pivu: Nachystáme si 5 litrovou láhev na zavařování. Hlávkové zelí nakrájíme na hrubo (nekrouháme!) a malou část dáme na dno láhve, zasypeme asi dvouma lžičkama soli, prolisujeme asi 2 - 3 stroučky česneku a ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Arabské brambory: Toto výborné a chutné jídlo může být buď samostatným vegetariánským pokrmem nebo také zajímavou přílohou k masu.
Příprava je jednoduchá. Vezmeme si nejprve brambory, které oškrábeme, omyjeme a nakr ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květákové smaženky: Květák uvaříme v osolené nezcela doměkka. V kastrolku na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou a necháme zasmahnout. Za stálého míchání přiléváme mléko, vymícháme husší kaši a odstavíme. ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květáková bomba: Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Květák rozebereme na růžičky, důkladně omyjeme a krátce ho spaříme vařící vodou. Omyté a vnitřků zbavené papriky nakrájíme ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák z Orientu: Květák očistíme, rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě. Na rozpáleném tuku podusíme cibuli a rajská jablíčka, obojí nakrájené na tenká kolečka. Zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, při ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné žampiony s tyrolskou omáčkou: Cca 500 - 600 g (24 ks) středně velkých žampionů omyjeme, osušíme, třeně (nožičky) vykrojíme a hlavičky oloupeme. 150 – 200 g sýra (na smažení) nastrouháme na jemnějším struhadle. Ze sýra v ruce uhnět ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažený řapíkatý celer: Očištěné a omyté řapíky celeru nakrájíme na 7 cm dlouhé dílky, které uvaříme ve slané vodě. Necháme okapat a zakapeme citronem.
Potom je osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance ... …více»
|
![]() |
20. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák od sousedů: Květák rozebereme na malé růžičky a krátce ho povaříme ve slané vodě. Pak scedíme a ještě teplé růžičky květáku smícháme s máslem. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Smícháme citrónovou kůru ... …více»
|