![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lívance ze zelí: Zelí přecedíme a pokrájíme nadrobno. V mléce dobře rozšleháme vejce, sůl, pepř a kmín a vlijeme do zelí. Přidejte tolik mouky s práškem do pečiva, aby vzniklo řidší těsto jako na lívance. Nakonec ... ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole s rajčaty a cibulkami: Na rozpáleném oleji osmaž česnek a cibulky, rajčata se spaří horkou vodou, oloupou a dužina se naseká najemno. Fazole se scedí a půl šálku scezené šťávy přidej do pánve spolu s dužinou z rajčat. ... . ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená vejce v kořeněné směsi: Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Špendlíkem optrně propícháme ze všech stran, jen tak abychom se dostali ke žloutkům. Tak se vejce jednak nerozsypou, a také lépe vtáhnou chutě koření. Koření dáme do ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Pečený lilek s omáčkou tahini: Vždy pečeme lilek ve slupce. Můžeme ho péct v horké troubě, ale lepší je opečený na pánvičce na sporáku. Obrátíme ho až změkne na jedné straně a začne z něho vytékat šťáva. Lilek pečeme cca 90 - 120 m ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Obalované olomoucké tvarůžky: Jednotlivé syrečky obalte ve strouhaném křenu, ten dobře přitiskněte dlaní, aby ze syrečků neopadal. Pak postupně obalujte v hladké mouce, ponořte do rozšlehaných vajec a obalte ve strouhance. ... ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houby pečené se smetanou : Očištěné houby nakrájíme na plátky, urovnáme je do pekáčku hodně vymaštěného máslem, osolíme a pečeme chvilku v troubě. Houby zalijeme smetanou a dopečeme. Posypeme petrželkou. Příloha - brambory .. ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbové rizoto zapečené s vejci : Přebranou rýži vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka tak, aby byla sypká. Pak ji scedíme a necháme okapat. Drobně nakrájené houby osmahneme na polovině dávky másla, podlijeme několika lž . ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapustový mozeček s houbami: Opláchnuté sušené houby namočíme do studené vody, po nabobtnání uvaříme doměkka v mléce, propláchneme a překrájíme. Očištěnou kapustu rozkrojíme na čtvrtky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Vyjme ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Severoitalský bramborový koláč: Předehřejeme troubu na 210 stupňů Celsia.
Prsteny cibulí oddělíme a opláchneme v cedníku pod studenou vodou. Nakrájíme brambory na plátky. V malém kastrolu roztopíme máslo, přidáme česnek a odložíme. ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečený květák s houbami: Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, necháme okapat a vychladnout. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a na másle se solí, pepřem a kmínem prudce orestujeme. Lehce ... ... …více»
|