Borůvky - víte o nich všechno?Borůvky - víte o nich všechno? Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 15.08. 2025
Dnes má svátek Hana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečený lilek s omáčkou tahini

fotka Pečený lilek s omáčkou tahini
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Pečený lilek s omáčkou tahini:

1 kg lilku  | 1 lžíce citronové šťávy  | 1-2 hrníčky omáčky tahini  | 1l žíce jemně sekané petrželky  | 1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu Pečený lilek s omáčkou tahini:

Vždy pečeme lilek ve slupce. Můžeme ho péct v horké troubě, ale lepší je opečený na pánvičce na sporáku. Obrátíme ho až změkne na jedné straně a začne z něho vytékat šťáva. Lilek pečeme cca 90 - 120 minut nebo než změkne a pak ho ihned ponoříme do studené vody s citrónovou šťávou, aby si uchoval svoji barvu. Když vychladne, oloupeme ho, vymačkáme z něho šťávu a rozmačkáme dužninu na kaši. Přidáme omáčku tahini omáčku a důkladně promícháme. Pokapeme olejem a posypeme nasekanou petrželkou.


Fotky receptu Pečený lilek s omáčkou tahini:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečený lilek s omáčkou tahini
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !