![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 02. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočkové placičky s kopřivami: Uvařenou čočku slijeme a rozdělíme na poloviny. Jednu část rozmixujeme společně s cibulí, česnekem, mrkví a pórkem. Přidáme zbylou část čočky, strouhanku, žloutky, nakrájené kopřivy, osolíme, opepříme ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák s česnekem a sýrem: Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, opláchneme, košťál rozkrojíme na čtvrtky a vše vložíme na rozehřátý olej s osmahnutým třeným česnekem. Květák zlehka opečeme, podlijeme několika lžícemi vo ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák dušený na másle: Opláchnutý květák rozebereme na růžičky, košťál pokrájíme, vsypeme na rozehřáté máslo a osmahneme. Osolíme jej, opepříme, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme do změknutí. Při dušení občas zamíchá ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kukuřičná zrna na smetaně: Očištěné kukuřičné palice uvaříme doměkka v osolené, mírně oslazené vodě. Vyjmeme je a po okapání zrna vyloupáme vidličkou. Vsypeme je na rozehřáté máslo, podlijeme smetanou, osolíme, přidáme rajčatov ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkev s hráškem na smetaně: Oloupanou mrkev uvaříme doměkka v osolené vodě, necháme okapat, nakrájíme na proužky a osušíme. Hrášek vsypeme do vařící osolené vody, podusíme doměkka a ocedíme. Na másle osmahneme mrkev, zalijeme ji ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kedlubny s česnekem a sýrem : Rozetřený česnek osmahneme na oleji, přidáme oloupané, na kostičky pokrájené kedlubny, osmahneme je, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou do změknutí. V dušených kedlubnách ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sladkokyselé cibulky: Opláchnuté cibulky ovaříme v osolené vodě 10 minut, ocedíme je, oloupáme a vložíme do rozehřátého oleje. Přidáme koření a dusíme asi 5 minut. Osladíme, okyselíme a dusíme, až šťáva zhoustne. Můžeme je ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibule pečené na víně: Oloupané cibule osmahneme na rozehřátém oleji, podlijeme vínem, osolíme, velmi krátce povaříme, podlijeme vodou tak, aby byly potopeny jen do poloviny a pečeme bez pokličky v mírně vyhřáté troubě. Při ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Baklažány na smetaně: Omyté, oloupané baklažány pokrájíme na kostičky, osolíme a necháme nakřehnout. Po chvilce je osušíme, vložíme na rozehřáté máslo a osmažíme. Zalijeme je několika lžícemi vody, vmícháme koření a dusíme ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fenykl na smetaně: Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme fenykl pokrájený na kousky, osmažíme, zaprášíme moukou, opět osmahneme, podlijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme do změknutí. Ke konci dušení přili ... …více»
|