![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ruské lívance - bliny: Odváženou mouku dobře za sucha promícháme, malého množství
směsi použijeme na přípravu kvásku spolu s droždím, cukrem a
menším množstvím mléka. Když kvásek vykynem, zředíme... ... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Levné česnekové placky: Droždí necháme nakynout v teplém mléce s práškovým cukrem.
Pak přidáme zbytek surovin a uděláme řidší těsto. Když těsto
nakyne vykrajujeme sklenici od hořčice asi 25 bochánků, které
ukládáme... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové kroketky se špenátem : Brambory omyjeme, zalijeme osolenou vodou a ve slupce uvaříme doměkka. Pak je oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme. Změklé máslo ušleháme s vejci a lžičkou soli, vmícháme mouku, muškátový ořech a p ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cizrna s bramborem: Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté uvaříme s bobkovým listem. Na oleji osmahneme koření a restujeme v něm brambory do zlatova asi 5 minut, přidáme cizrnu a podlijeme vodou, která nám zbyla z vařen ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hranolky jinak: Hranolky rozložíme na olejem potřený rozehřátý plech a v dobře vyhřáté troubě opečeme do růžova. Osolíme a promícháme s na tenké nudličky pokrájenou šunkou, nebo šunkovým salámem. Směs rozložíme do pe ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané droždí: Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Na pánev dáme vrchovatou lžíci másla s kapkou oleje a orestujeme cibuli pokrájenou na proužky. Přidáme droždí a nastrouhaný česnek. Za stálého míchán ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lepenice z Žižkova: Oloupané omyté brambory uvaříme se solí a kmínem. Na oleji osmažíme v hlubší pánvi nakrájenou cibulku, přídáme 2/3 zelí a dusíme do měkka. Pak k zelí přídáme uvařené scezené brambory... ... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová žmolenka: Brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme lisem na vařené brambory (prodával se v domácích potřebách, ale nevím, jestli se ještě vyrábí. Někdo ho má doma třeba po babičce ). Osolíme, posypeme ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tatrovky: Postup přípravy: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe do pekáčku. Na ně dáme na kolečka nakrájený pórek a na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Anglické brambory se smetanou: Brambory ve slupce omyjeme, a rukou na ně promneme hrubozrnou mořskou sůl. Napíchneme na kovové špejle na špízy a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu - při 250 °C. Lepší jsou špejle k ... ... …více»
|