Plech do trouby s vyšším okrajem vymažeme sádlem a odložíme na chladné místo. Brambory na struhadle nastrouháme najemno, zasypeme krupicí a dobře promícháme. Zalijeme mlékem a opět dobře rozmícháme. Přidáme uvedené koření (česnek utřeme se solí, případně dáme lžičku česnekové pasty) a opět promícháme. Na konec vmícháme škvarky jemně namleté nebo nasekané. Vzniklé těsto musí být tekoucí až hodně řídké. Vylijeme na plech a srovnáme tak, aby se netvořily hrudky škvarků. Těsto bude zhruba 1-1,5 cm vysoké, pečeme v předehřáté troubě na 250 stupňů asi 45 minut. U správně upečeného bramboráku se objeví světle nahnědlá kůrka a okraje zhnědnou. Bramborák krájíme, když trochu vychladne.
Fotky receptu Pikantní bramborák:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!