500 g malých nových brambor
| 3 dcl rajčatového protlaku
| 3 dcl zeleninového vývaru
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 lžička mletého chilli
| 1 lžička hořčice
| 1 cibule, rozpůlená na nakrájená na plátky
| 1 zelená paprika
| trochu sůl a pepř
| trošku nasekaná nať petrželky
Postup přípravy receptu Španělské brambory:
V pánvi s těžkým dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte nové brambory, rozkrojené na polovinu, a plátky cibule, míchejte a vařte 4-5 minut, dokud cibule nezesklovatí a nezměkne. Přidejte proužky papriky, chilli koření a hořčici a vařte další 2-3 minuty. Vmíchejte rajčatový protlak a zeleninový vývar a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a nechte bublat asi 25 minut, dokud brambory nezměknou. Přendejte do předehřáté mísy. Posypte petrželovou natí a hned podávejte. Nebo nechte španělské brambory vychladnout a podávejte je studené při pokojové teplotě.
Fotky receptu Španělské brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!