Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Houby jako ovar:
800 g čerstvých hub (různé druhy pevnější konzistence, např. pravé hřiby, křemenáče, hřiby koloděje a kováře, čirůvky, hlívy
| 1-2 cibule
| 2-3 lžíce hořčice
| 1 jablko
| kousek křenu
| sůl
Postup přípravy receptu Houby jako ovar:
Houby nakrájíme na větší dílky, malé plodnice necháme celé. Vhazujeme do vroucí osolené vody a necháme podle druhů (tuhosti) několik minut vařit. Uvařené dílky hub vyjímáme cedníkem, necháme okapat a podáváme horké s hořčicí, cibulí, jablečným křenem, chlebem a pečivem, případně s vařenými brambory a špenátem. Z přecezeného vývaru připravíme polévku.
Fotky receptu Houby jako ovar:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!