15-20 středně velkých houbových hlaviček
| 5 stroužků česneku
| snítka petrželky
| 100 g sádla nebo slaniny
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Pečené houbové hlavičky:
Pěkné hlavičky hříbků nebo jiných hub opláchneme, osolíme a nasekáme do pekáče spodní stranou dolů. Česnek nakrájíme nadrobno, petrželku nasekáme. Na každou hlavičku vložíme trochu česneku a petrželky, osolíme a opepříme. Pak hlavičky pokapeme rozpuštěným sádlem nebo rozškvařenou slaninou a pekáč vložíme do horké trouby. Upečené houby opatrně, abychom nevylili vzniklou šťávu, rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem a salátem.
Fotky receptu Pečené houbové hlavičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!