Použité suroviny receptu Bílé fazole po bulharsku:
400 g bílých fazoli
| 100 g cibule
| 100 g oleje
| 200 g rajčat
| 100 g zelených paprik
| sůl
| 1 lžička mleté sladké papriky
| zelená petrželová nať
Postup přípravy receptu Bílé fazole po bulharsku:
Den předem namočíme fazole. Ve vodě, ve které se máčely, je dáme vařit. Jakmile fazole vystoupí na povrch, vodu slijeme a zalijeme znovu horkou vodou a vaříme do měkka. Cibuli jemně nakrájíme a slabě osmahneme na oleji, přidáme mletou papriku, vmícháme do fazolí. Pak přidáme na kolečka nakrájená rajčata a ještě povaříme. Před podáváním ještě vmícháme sekanou zelenou petržel. Vhodnou přílohou je chléb.
Fotky receptu Bílé fazole po bulharsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!