![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní tvarůžky: Tvarůžky nakrájíme, přidáme česnek, pepř a feferonky nakrájené na proužky. Vše zalijeme olejem, dáme do sklenice a necháme 1 týden uležet.
... ... ... …více»
|
![]() |
24. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Olomoucké jednohubky: Krajíce chleba a tvarůžky nakrájíme na malé trojúhelníky a uděláme dvojité jednohubky (klademe chleba-sýr-chleba-sýr). Navrch dáme kousek papriky, kolečko cibule a nakládaný hříbek. Spojíme párátkem, ... …více»
|
![]() |
22. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenátové rolky se sýrem: Velké listy špenátu zalijeme vařící vodou, přiklopíme a na 5 minut odstavíme. Pak vodu slijeme a na jednotlivé listy špenátu dáváme hranolky tvrdého sýra, nejlepší je eme ... …více»
|
![]() |
21. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Syrečková všehochuť: Z másla, mouky a mléka uvaříme hustou bešamelovou omáčku. Do ještě bublající omáčky přimícháme nakrájené syrečky, papriku a bílý pepř. Mícháme, dokud se syrečky nerozpustí, podle chuti dosolíme.
Maže ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulové fondue: 1 stroužek česneku oloupeme, rozpůlíme a dílky vytřeme fonduovou nádobu. 500 g goudy nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 250 ml jablečné šťávy uvedeme do varu ve fonduové nádobě na ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fondue s podmáslím: 1/2 stroužku česneku oloupeme, prolisujeme do fonduové nádoby, přidáme 3 lžíce másla, rozpustíme na plotýnce a poprášíme 3 lžícemi pšeničné mouky. Zamícháme a přelijeme 500 ml podmáslí. Z stálého mích ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zlaté fondue: 200 g chesteru nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 250 ml červeného vína uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a 2 lžičky středně ostré hořčice a 1 ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenátové fondue: 150 g mraženého špenátu necháme rozmrazit při pokojové teplotě a necháme okapat. 500 g goudy nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 1 cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. 2 lžíce másl ... …více»
|
![]() |
20. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažený chlebový špíz: Na špejli střídavě napichujeme kostky chleba a sýra. Na těstíčko smícháme 2 žloutky, 6 polévkových lžic piva, sůl, pepř, přiměřené množství hladké mouky a sníh ze 2 bílků. Špízy máčíme v těstíčku a sm ... …více»
|
![]() |
19. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Super sýrová jehla: Ochucené a posypané sýry kořením střídavě napícháváme na nerezovou jehlu nebo špízek, postupně dvakrát nebo i třikrát obalíme a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými brambory nebo hranolky, ... …více»
|