Použité suroviny receptu Překvapení v bylinkovém těstíčku:
3 hermelíny
| 200 g plátkového tvrdého sýra
| 100 g taveného sýra
| 150 g plátkové šunky (šunkový salám)
| 2 vejce
| asi 150 ml mléka
| špetka soli
| dle potřeby hladká mouka
| 2 lžíce nasekaných bylinek
| strouhánka na obalení
| olej
Postup přípravy receptu Překvapení v bylinkovém těstíčku:
Hermelíny podélně rozkrojíme na tři plátky. Čtyři pláky tvrdého sýra rozložíme na pracovní plochu a potřeme taveným sýrem. Pak položíme šunku, plátek hermelínu a opět potřeme taveným sýrem. Na něj dáme šunku a tavený sýr a přiklopíme plátkem tvrdého sýra. Prokládané sýry rukama dobře stiskněme k sobě, aby se všechny k vrstvy spojily. Do misky dáme vejce, přidáme mléko a prošleháme. Přidáme sůl, hladkou mouku a bylinky a znova prošleháme metličkou na hustější těstíčko. Porce prokládaného sýra v něm opatrně namočíme a obalíme ve strouhánce. Obalené sýry necháme v chladničce ztuhnout, asi 20-30 minut. Smažíme ve větším množství rozpáleného oleje dozlatova, přebytečný tuk necháme odsát na papírovém ubrousku. Vhodnou přílohou jsou hranolky, můžeme přidat tatarku.