Vejce uvaříme naměkko a oloupeme. Zatím si oloupeme česnek. Na lžičce másla jej zpěníme a přidáme špenátový protlak. Můžeme použít čerstvé špenátové listy, ale jejich množství snížíme asi na 400 gramů.
V druhé pánvi rozehřejeme zbylé máslo, vsypeme okapané žampiony a osmahneme je. Zaprášíme je kari kořením a odstavíme. Bešamelovou omáčku ohřejeme a lehce okořeníme kari kořením.
Na předehřátý talíř servírujeme vejce po bulharsku. Dušený špenát dáme do středu talíře. Na něj navrstvíme žampiony. Vejce obložíme kolem špenátu a přelijeme je částí bešamelové omáčky. Zbylou omáčku přelijeme do vyhřátého omáčníku a podáváme samostatně.
Takto připravená vejce po bulharku ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé celozrnné pečivo nebo topinky z bílého chleba.
Fotky receptu Vejce po bulharsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!