Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
26. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Bamie s houbami: Do hrnce vložíme bamii, nakrájené houby, nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, olej, víno, rozsekanou petrželovou nať, sůl, pepř. Vše promísíme, vrch obložíme na kolečka pokrájenými rajčaty. Obsah zvol ... …více»
|
26. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Musaka z bamie: Bamii uvaříme v okyselené vodě a scedíme. Polovinu dáme do zapékací vymaštěné misky, pokryjeme osmaženou cibulí na oleji, přikryjeme zbytkem bamie a zalijeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Upečeme do zl ... …více»
|
26. 12. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Bamia jachnia: Bamii vložíme do vody okyselené citrónem, mezitím pokrájíme cibuli, smažíme na oleji, osolíme, přidáme pokrájená rajčata, mletou papriku, bamie. Dusíme na mírném ohni. Před odstavením z ohně pokapeme ... …více»
|
26. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Pikantní chřest: Oloupaný a svázaný chřest do svazečků uvaříme ve slané vodě, necháme okapat a vychladnout. Pak ho rozvážeme a dáme do misky. Vykostěné sardelky utřeme s olejem, přidáme ocet, hořčici, petrželku, pepř, ... …více»
|
26. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Smažený chřest s bílým vínem: Oloupaný chřest uvaříme ve slané vodě. Vychladlý a osušený obalíme v mouce, vejci, strouhance a na tuku osmažíme. Majonézu rozředíme bílým vínem, citrónovou šťávou a vmícháme do ní rozkrájená rajčata. ... …více»
|
26. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Vařený chřest s citrónem: Opraný chřest oloupeme, svážeme do svazků po 12-15 kusech a dáme vařit do slané vody. Necháme okapat, rozvážeme a upravíme na teplou mísu. Zvlášť podáváme olivový olej a citrón.
... ... …více»
|
26. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Chřest po milánsku: Chřest oloupáme, svážeme po několika kusech do svazečku a uvaříme v osolené vodě. Uvařený chřest musí jít rozmáčknout mezi dvěma prsty, ale nesmí být rozvařený. Uvařený chřest necháme okapat, rozvážem ... …více»
|
26. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Chřest po vlámsku: Chřest oloupáme, překrojíme na polovinu a uvaříme ve slané vodě. Zvlášť připravíme omáčku ze 2 žloutků uvařených natvrdo, které rozmělníme v míse a za stálého míchání přidáme 15 dkg horkého másla a na ... …více»
|
26. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Fenykl a la Bologneza: Fenykl nakrájený na proužky krátce podusíme v malém množství osolené vody. Potom fenykl vyjmeme a opečeme do zlatova na oleji. Opečený fenykl zalijeme rajčatovou omáčkou (na sádle osmažíme nakrájenou ... …více»
|
26. 12. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Zapékaný fenykl s bešamelovou omáčkou: Fenykly podlijeme osolenou vodou a dusíme na sádle do měkka. Potom je narovnáme do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme holandskou nebo bešamelovou omáčkou a šťávou po dušení. Nakonec d ... …více»
|