Vánočka - nejoblíbenější recepty |
Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Fajitas se zeleninou: Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a česnek a opékáme je za občasného zamíchání zhruba 5 minut doměkka. Potom vmícháme zelenou a červenou papriku, chilli papričky a koriandr a směs za obč ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Tortilly s dýňovou náplní: Z kukuřičné mouky, 100 ml vody a soli si připravíme tuhé těsto. Vyválíme tenké placky, které opečeme nasucho z obou stran na pánvi. Dýni oloupeme a nakrájíme na nudličky. V míse smícháme sójovou omáč ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Babylonská věž: Šalotku nakrájíme na kostičky. Kůru limetky nastrouháme nahrubo a šťávu vymačkáme. Koriandr nasekáme nadrobno, smícháme se šalotkou, šťávou z limetky a pepřem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky. Avoká ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Pchali : Listy špenátu velmi pečlivě opláchněte pod tekoucí vodou – je to důležité zvlášť v místech, kde jsou listy srostlé do svazečků.
Vložte listy do velkého kastrolu, zalijte mírně osolenou vodou, uveďte ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Curry rýže: Cibuli najemno nakráníme a na oleji zpěníme. Přidáme k ní česnek, zázvor a turmeric. Necháme chvíli smažit a přisypeme rýži. Tu mícháme tak dlouho, až je celá pokrytá olejem s kořením a trošku osmažen ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Špagetová směs z tofu: Cibuli jemně nakrájíme a podusíme na oleji. Přidáme postrouhané tofu, sójový sýr, rajský protlak, ochutíme sójovou omáčkou, solí, kečupem. Chvíli podusíme a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Můžeme ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zelné listy se seitanem: Seitan nakrájíme na kostičky, osolíme a osmahneme na oleji, pak smícháme s uvařenou rýží, kořením a sójovou omáčkou. Zelné listy krátce napaříme, naplníme je směsí, zavineme, poklademe na plech, podli ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Koprové fazolky s kysanou smetanou: Fazolky pokrájíme na menší kousky a uvaříme je v troše osolené vodě doměkka. Posekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme zakysanou smetanu, kopr a sůl. Chvíli povaříme, pak přidáme fazolky, provaříme a ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Francouzské fazolky: Fazolky pokrájíme na menší kousky, osmahneme je na oleji, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Pak vmícháme citronovou šťávu, 2 lžíce čerstvě sekané petrželky a podáváme buď j ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Vařená čekanka: Čekanku povaříme pět minut v osolené vodě, necháme okapat a dáme na talíř. Jogurt smícháme s utřeným česnekem, solí, petrželkou, koprem a promícháme s čekankou. Nakonec posypeme sýrem. ... ... …více»
|