Vánočka - nejoblíbenější recepty |
Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
![]() |
22. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Paprikové lečo s volskými oky : Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme a necháme na másle zesklovatět. Přidáme nakrájenou papriku a vše asi 5 minut smažíme, potom okořeníme zeleninovým bujonem.
Uděláme 2 ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Vaječný nákyp z brokolice : Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na malé růžičky.
Stonky odřízneme, oloupeme a pokrájíme na cca 2 cm velké kousky. Brokolici povaříme ve slané vodě cca 10 minut, dokud trochu nezměkne. Cibuli ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zeleninová příloha : Zeleninu podusíme na másle, přidáme 5 lžic vody a bujon. Dusíme 10-15 minut ... ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zapečený květák se sýrem a kysanou smetanou : Květák uvaříme do poloměkka. Uvařený rozebereme na růžičky a naskládáme do vymazané zapékací misky nebo pekáčku. Polovinu nastrouhaného sýra smícháme s kysanou smetanou, nasekanými bylinkami a rozšleh ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Lasagne se žampiony : Nakrájíme na kolečka cibulku a cuketu. Žampiony očistíme a nakrájíme. Vše dáme na pánev s trochou oleje, okořeníme, osolíme a krátce orestujeme. Vmícháme rajský protlak. Zapékací misku nebo ... ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Pestrý podnos : Vejce oloupeme, mraženou zeleninu krátce povaříme v osolené vodě. Salát, cibulku a papriky omyjeme a očistíme. Na podnos rozmístíme krajíce chleba a po obvodu podnosu vytvoříme lem z jarních cibulek a ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Florentský květák: Očištěný květák uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Pak jej necháme okapat a rozkrájíme na větší kousky. Na rozehřátém oleji osmažíme prolisovaný nebo třený (doporučené) česnek, přidáme květák, ope ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Rizoto s máslovou dýní: Dýni nakrájíme na kostičky, dáme na plech, pokapeme 2 lžícemi olivového oleje, osolíme, opepříme, procmíháme. Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 220 °C. V hrnku povaříme vývar. V jiném hrnku rozp ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Bezmasé lečo: Očištěnou, omytou zelenou papriku nakrájíme na nudličky nebo tenká kolečka, rajčata na menší plátky. Na rozpáleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku a rajčata, sůl, pepř a vše d ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Sýrový květák: Květák rozdělíme na středně velké růžičky, uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a necháme vychladnout. Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a poklademe předvařeným květákem. Z osolenýc ... …více»
|