Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Křupavé karbanátky z krup:
2 vejce
| 3 stroužky česneku
| 100 g mraženého hrášku
| 100 g mražené kukuřice
| 100 g kedlubny
| lněné semínko
| 1 svazeček sekaných bylinek (petrželka, pažitka, libeček)
| 300 g velkých krup
| pepř
| sůl
| kari
| koření mahá
Postup přípravy receptu Křupavé karbanátky z krup:
Kroupy uvaříme. Poté je dáme do mísy a přidáme vajíčka, oloupaný a prolisovaný česnek, nastrouhanou kedlubnu, mražený hrášek a kukuřici. Podle potřeby doplníme hmotu strouhankou, přidáme sůl a koření, které můžeme zvolit podle své fantazie. Nejlépe se hodí čerstvě nasekané bylinky.
Plech potřeme olejem, rukou tvarujeme menší karbanátky, ne příliš vysoké, posypeme je sezamovými semínky. Dáme péct na 180 °C po dobu asi 20-ti minut, konce musí být krásně zlatavé.
Křupavé karbanátky z krup podáváme se zeleninovým salátem či jinou oblohou, chutnají dobře i studené třeba ke svačince.
Fotky receptu Křupavé karbanátky z krup:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!