500 g rajčat
| 400 g paprik
| 250 g salámu nebo klobásy
| 2 ks cibule
| 4 stroužky česneku
| 6 ks vajec
| 3 lžíce majoránky
| kmín
| sůl a pepř dle chuti
| olej na osmahnutí
Postup přípravy receptu Pikantní lečo:
Na oleji nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte nakrájenou na jemné proužky papriku a podlijte vodou a nechte cca 15 minut povařit. Poté přidejte rajčata a opět nechte dusit. Až bude zelenina podušená, přidejte osmaženou klobásu nebo salám či párek a už jen krátce společně poduste. Před přidáním vajíček ochuťte kořením, solí a rozmačkaným česnekem. Majoránky doporučuji více, právě ta dá leču jinou než tradiční chuť a pokud má být vážně řízné, pak i pěknou dávku chilli. Můžete přidat i pár lžic kečupu pro zvýraznění chuti. Zaklepněte vejci a je hotovo. Nebojte se dát všecho víc, pak není lečo tak nudné.