Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.12. 2025
Dnes má svátek Daniel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rajčatový květák

fotka Rajčatový květák
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Rajčatový květák:

30g másla  | 1/4 lžičky muškátového květu  | 1/4 lžičky bílého pepře  |  sůl  | 1 květák  | 100g strouhaného sýra na ozdobu  |  omáčka:  |  vývar (z kostky)  | 20g hl. mouky  |  sůl  | 4-6 lžic ostrého kečupu  | 1 dl kysané smetany  | 30g másla

Postup přípravy receptu Rajčatový květák:

Květák rozebereme na růžičky. Osolenou vodu uvedeme do varu, vložíme květák a uvaříme ho do poloměkka. Poté květák vyndáme a necháme okapat.
Rozehřejeme máslo, okořeníme ho muškátem i pepřem, vložíme květák a podusíme ho doměkka.
Z másla a mouky si připravíme světlou zásmažku. Po troškách do ní přiléváme vychladlý vývar podle požadované hustoty omáčky. Pak přilijeme smetanu a provaříme. Nakonec přidáme kečup, podle chuti přisolíme a jen krátce prohřejeme.
Květák rozdělíme na talíře, zalijeme ho kečupovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Vhodnou přílohou k rajčatovému květáku jsou vařené brambory.


Fotky receptu Rajčatový květák:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rajčatový květák
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !