1 kg hlávkového zelí
| 100 g anglické slaniny
| 250 g tvrdého sýra
| 250 ml Ramy Cremefine na vaření
| 1 žloutek
| 2 lžíce Ramy Culinesse
| drcený kmín
| ml. sladká paprika
| sůl
Postup přípravy receptu Vlámské zelí:
Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci rozehřejeme Ramu Culinese, na které lehce opečeme slaninu. Osolíme, okořeníme kmínem a podlijeme trochou vody. Zelí dusíme za občasného míchání do měkka. Na pekáč vymazaný Ramou Culinesse rozložíme polovinu zelí, posypeme polovinou sýra, dáme další vrstvu zelí a posypeme zbylým sýrem. Zalijeme Ramou Cremefine na vaření smíchanou se žloutkem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Příloha: vařené brambory nebo opečené brambory.
Fotky receptu Vlámské zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!