Použité suroviny receptu Biskupský chlebíček s datlemi a povidly:
350 g jablkových povidel
| 200 g datlí
| 2 lžičky skořice
| 3 lžičky prdop
| 1 lžička hřebíčků drcených
| sůl
| 125 g másla
| 360 g polohr. mouky
| 200 g rozinek
| 200 g lískových oříšků
| 60 g cukru
| 2 vejce
| trocha cukru moučka
| tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Biskupský chlebíček s datlemi a povidly:
Datle vypeckujeme a stejně jako oříšky a rozinky nakrájíme nadrobno. Mouku smícháme se skořicí, práškem do pečiva, mletým hřebíčkem a solí. Do mouky přidáme obalit třetinu nasekaného ovoce.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně vmícháme vejce. Pak vmícháme střídavě mouku a jablečná povidla. Nakonec přidáme i zbylé oříšky, rozinky a datle.
Chlebíčkovou formu vymastíme a naplníme těstem. V předehřáté troubě pečeme asi 80 - 100 minut na 175 °C.
Chlebíček s povidly nakrájíme a před podáváním pocukrujeme.
Fotky receptu Biskupský chlebíček s datlemi a povidly: