Vložil: | Delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynutá velikonoční zvířátka:
500 g hladké mouky
| 2 PL medu
| 2 PL pískového cukru
| 2 PL oleje
| 1 vejce,
| sůl,
| 20 g droždí,
| 1/4 l mléka,
| tuk na vymazání plechu
| rošlehané vejce
| mák,
| kmín
Postup přípravy receptu Kynutá velikonoční zvířátka:
Do mísy prosijeme mouku a uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme pískový cukr a zalijeme částí vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme med, olej, vejce a sůl a vlažným mlékem zaděláme těsto. Přikryjeme je utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Z vykynutého těsta ukrajujeme na pomoučeném vále kousky, ze kterých vyválíme válečky a tvoříme zvířátka apod. Hotové dáme na vymazaný plech, necháme ještě chvíli kynout, potřeme vejcem (podle chuti můžeme i posypat mákem, kmínem apod.) a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.
Fotky receptu Kynutá velikonoční zvířátka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!