Postup přípravy receptu Bochánky z listového těsta se žampiony a vejcem:
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Petržel nasekáme na jemno. Očistíme žampiony. Pak je nasekáme na hrubo. Cibuli nakrájenou nadrobno necháme zesklovatět na másle po dobu asi 5 minut. Přidáme žampiony, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Osmahneme na prudkém ohni asi 6 minut tak, aby se přebytečná voda odpařila. Žampiony zalijeme smetanou a dusíme, dokud směs nezhoustne. Přidáme nasekanou petrželku a necháme směs zchladnout.
Těsto rozválíme na pomoučněné desce na plát silný asi 4 mm. Vykrojíme z něj 4 kolečka o průměru asi 10 cm a 4 o průměru 14 cm. Na menší kolečka navršíme připravenou nádivku tak, aby po obvodu zůstal okraj bez nádivky. Doprostřed dáme vejce, okraje potřeme vodou. Vejce překryjeme kolečkem těsta o větším průměru a přitiskneme okraje k sobě. Přebytečné těsto odkrojíme rádýlkem. Bochánky potřeme ušlehaným vejcem a poklademe je ozdůbkami vvkrájenými ze zbylého těsta.
Bochánky s vejcem rozložíme na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut nebo dokud nezezlátnou.
Podáváme je vlažné.