1 větší lilek
| sůl
| 4 plátky anglické slaniny
| 1 dávka zákl. těsta na pizzu
| rajčatový základ
| 250 g mozzarelly, pokrájené na kostky
| 1 svazek bazalky
| rostlinný olej a panenský olivový olej
Postup přípravy receptu Pizza melanzane:
Lilek omyjte a i se slupkou nakrájejte na kostky 1 × 1 cm. Silně osolte a nechte na cedníku hodinu vypotit. Opláchněte pod tekoucí vodou a dobře osušte v papírové utěrce. Na rozehřátém rostlinném oleji pak lilek za stálého míchání opečte dočervena. Nechte okapat na papírové utěrce.
Slaninu rozložte na pečicí papír a dvě minuty pražte v troubě pod grilem. Z těsta podle základního receptu vyválejte čtyři kruhové pláty. Na ně rozložte zvolený rajčatový základ.
Obložte lilkem, mozzarellou a lístky bazalky.
Pokapejte olivovým olejem a upečte v troubě předehřáté na 250 °C. Ozdobte slaninou.
Fotky receptu Pizza melanzane:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!