Postup přípravy receptu Bochníkové fondue:
Troubu předehřejeme na 170 °C. Bochníčkům odřízneme vršky a opatrně je vydlabeme. Vložíme je do trouby a necháme chvíli zapéci, asi 8-10 minut. Česnek oloupeme a vnitřky zapečených chlebů jím vytřeme. Bochníčky zatím ponecháme v troubě.
Sýr nakrájíme na kostičky, vložíme jej do kastrolu. Škrob promícháme s vínem, vlijeme jej k sýru a na středně rozpálené plotýnce za stálého míchání směs roztavíme. Udržujeme ji teplou.
Do tekutého sýra vmícháme muškátový květ a pepř. Bochníčky vyjmeme z trouby, rozdělíme do nich sýrovou směs a posypeme ji mletou paprikou. Přiklopíme odříznutým vrškem a ihned servírujeme. Podáváme s kostičkami chleba, jež namáčíme v roztaveném sýru.