Postup přípravy receptu Bramborák s hermelínem a oblohou:
Připravte si klasické bramborákové těsto - nastrouhané brambory, hladkou mouku, vajíčka, sůl, pepř, majoránku a případně rozdrcený stroužek česneku smíchejte dohromady. Nakrájejte si hermelín na tenké obdélníčky. Připravte si zeleninovou oblohu - rajčata, papriky, červenou řepu, salátovou okurku, sterilovaný hrášek apod. Na větší pánev nalejte trochu oleje, rozetřete, nalejte sběračku bramborákového těsta a rovnoměrně rozprostřete na pánvi. Po upečení jedné strany obraťte, na polovinu dopékajícího se bramboráku položte proužky hermelínu a v jakmile začne hermelín měkknout, přeložte bramborák na polovinu a vytvořte tak jakousi kapsu naplněnou hermelínem. Ještě trochu zapečte, aby došlo ke spojení hermelínu a bramboráku. Z pánve přesuňte naplněný bramborák s hermelínem rovnou na talíř, ozdobte jej proužky kečupu a doplňte připravenou zeleninovou oblohou.