Použité suroviny receptu Bramborová omeleta s pórkem:
220 g ve slupce vařených brambor
| 1 cibule
| 1 pórek
| 6 vajec
| sůl
| 2 - 3 stroužky česneku
| 90 g eidamu (45% tuku)
| 2 lžíce najemno nasekané petrželové natě
| máslo na smažení
Postup přípravy receptu Bramborová omeleta s pórkem:
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme ji na rozehřátém másle ve vyšší pánvi. Přidáme nakrájený pórek a 5 minut smažíme, aby změkl. Mezitím nakrájíme vařené brambory na kolečka a vajíčka lehce našleháme v misce spolu s nastrouhaným sýrem a petrželovou natí. Podle chuti osolíme a přidáme prolisovaný česnek. K cibuli a pórku přidáme brambory a zalijeme je vejci. Plamen snížíme na minimum a opékáme zhruba 10 minut. Pak ještě přendáme pod rozpálený gril a necháme povrch zezlátnout. Nakrájíme na výřezy a podáváme.