Použité suroviny receptu Bramborová tortilla s ovčím sýrem:
200 g mraženého hrášku
| 5 vajec
| 1 lžíce nadrobno nasekané petrželky
| 2 lžíce minerálky
| 500 g brambor
| 400 g tvrdých rajčat
| 2 mladé pórky
| 200 g ovčího sýra
| 5 lžic slunečnicového oleje
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: kajenský pepř
Postup přípravy receptu Bramborová tortilla s ovčím sýrem:
Hrášek necháme rozmrazit. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a papírovou utěrkou osušíme. Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na silná kolečka. Sýr necháme okapat a pokrájíme na kostky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozpálíme olej. Hrášek, brambory a pórek opékáme za občasného míchání cca 10 minut. Přidáme polovinu sýra a vše promícháme. Zbylý sýr a rajčata poklademe navrch. Vejce rozkvedláme s minerálkou, trochou soli a pepře, špetkou kajenského pepře a petrželkou. Vaječnou masu nalijeme na brambory se zeleninou a na mírném ohni necháme cca 10 minut ztuhnout. Jakmile je spodní strana tuhá, pokrm pomocí talíře obrátíme a pečeme po druhé straně dalších 5 minut. Tortillu nakrájíme na kousky a horkou podáváme.
Fotky receptu Bramborová tortilla s ovčím sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!