Postup přípravy receptu Bramborový mls - plněné brambory:
Brambory ve slupce pořádně omyjeme, jen lehce povaříme (měli by být na půl syrové), zchladíme aby nepálily a rozkrojíme na půl. V každé polovině lžící vydlabeme důlek, který pak naplníme připravenou směsí.
Směs - náplň vyrobíme tak, že najemno nakrájíme všechen salám, nastrouháme všechen sýr, utřeme stroužky česneku, vše dáme do misky, přidáme kmín a hrášek, nalijeme smetanu a vše pořádně smícháme. Pak lžící naplníme brambory a na každý brambor položíme plátek slaniny, uložíme na pekáč, který jsme vymazali olejem, přikryjeme ho alobalem a v rozehřáté troubě (cca na 180 stupňů) zapékáme až nám začnou brambory zlátnout. Brambory podáváme se zeleninovou oblohou - nakrájíme na kolečka okurek, rajče, papriku, či přidáme další zeleninu dle vlastní chuti a výběru. Může sloužit jako předkrm i lehčí hlavní jídlo. Případně leze směs - náplň upravit dle vlastní fantazie.
Pro děti lze upravit tak, že místo sýru Niva, dáme míň aromatické sýry, polovinu česneku a místo slaniny přikryjeme brambor plátkem tvrdého sýru.