Použité suroviny receptu Bramborový nákyp se žampióny a oříšky:
750 g brambor
| sůl
| 100 g goudy
| 2 žloutky
| 2 kyselé smetany
| bílý pepř, strouhaný muškátový oříšek
| 3 stonky pórku
| 200 g žampionů
| 50 g sekaných lískových oříšků
| bylinky na zdobení
| tuk na vymazání formy
Postup přípravy receptu Bramborový nákyp se žampióny a oříšky:
Brambory omyjeme a 10-12 minut převaříme v osolené vodě. Pak je oloupáme a nakrájíme na plátky. Sýr jemně nastrouháme a smícháme se žloutky a smetanou. Okořeníme solí, pepřem a troškou muškátu. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kroužky. Žampióny rovněž očistíme, krátce opereme a nakrájíme na plátky. Všechny přísady navrstvíme do vymaštěné formy, zalijeme smetanovou směsí a posypeme oříšky. V předehřáté troubě zapékáme asi 40 minut. Podáváme zdobený bylinkami.
Fotky receptu Bramborový nákyp se žampióny a oříšky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!