Použité suroviny receptu Brambory na vlámský způsob:
1 kg oloupaných brambor
| 150 g slaniny na malé kousky
| 400 g mrkve na proužky
| 3 cibule nasekané
| 30 g másla
| 1 l hovězího vývaru
| 1/2 svazečku petržele
| - sůl
| - pepř
Postup přípravy receptu Brambory na vlámský způsob:
Kousky slaniny necháme asi 1 minutu ve vroucí vodě ovařit, pak je vyjmeme a necháme okapat. Cibuli a slaninu spolu osmahneme asi během 2 minut na másle, zalijeme polovinou vývaru a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a vaříme 10 minut. Potom přidáme celé brambory, najkrájenou mrkev a zbytek vývaru. Kapalinu znovu přivedeme k varu, osolíme, opepříme. Vaříme ještě 15 minut a na konec vsypeme petrželku a horké podáváme. Takto připravené brambory jsou vhodné k pečenému masu.
Fotky receptu Brambory na vlámský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!