Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Brambory ve cmundě:
2 ks hermelíny
| 3 ks větší brambory
| 200 ml mléka
| 200 g hladké mouky
| 80 g žampionů
| 2 ks vejce
| 2 stroužky česneku
| pepř, sůl, majoránka, kmín, olej na smažení
Postup přípravy receptu Brambory ve cmundě:
Oloupané brambory nastrouháme najemno a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme mléko, vejce, česnek, špetku pepře, asi lžičku soli, mouku, lžičku majoránky a špetku kmínu. Pak přimícháme nadrobno nasekané žampiony a vše důkladně promícháme. Hermelíny vodorovně překrojíme a ještě nakrájíme na čtvrtky, abychom získaly osm kousků sýra. Pro smažní použijeme nejlépe lívanečník, ale jde to samozřejmkě i na běžné pánvi: rozpálíme olej, polévkovou lžící vložíme směs našeho bramborákového těsta, rozetřeme ji a položíme na ni kousek Hermelínu. Sýr hned přikryjeme vrstvou těsta. Takto připravíme všechny bramboráčky. Naplněné bramboráky pak opečeme dozlatova po obou stranách. Servírujeme nejlépe se salátem z čerstvé jarní zeleniny.
Fotky receptu Brambory ve cmundě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!