Do misky nasypeme 1 lžičku cukru. Přidáme šťávu z jedné limetky. Metličkou šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Za stálého šlehání pomalu přidáváme olivový olej, dokud hmota nezhoustne. Každou z mušlí sv. Jakuba nakrájíme na 7 tenkých plátků a položíme je do řady na talíř tak, aby se mírně překrývaly. Jemně osolíme, opepříme (čerstvě umletou solí a pepřem). Vedle do misky dáme všechny připravené druhy řeřichy. Pokapeme dresinkem z limetkové šťávy – viz výše. Zlehka promícháme. Salátkem ozdobíme na talíři řadu mušlí. Jahodu nakrájíme ostrým nožem na nudličky a salátek jimi posypeme. Zbytkem limetkového dresinku přelijeme každou porci mušlí a podáváme.
K tomuto předkrmu se hodí suché, nebo polosuché víno se střední až vyšší svěží kyselinou. Středně plné tělo, kulatější styl s jemnou ovocnou texturou lesních jahod.
Zdroj:
www.ruzove.cz