50 g citronátu
| 300 g mletých mandlí
| strouhaná kůra z 1 citrónu
| 2 bílky
| 200 g práškového cukru
| mouka na poprášení
| máslo na vymazání
| poleva: 500 g práškového cukru
| 2 lžičky citrónové šťávy
Postup přípravy receptu Cedrové chlebíčky:
Citronát velmi jemně nasekáme a smícháme s mandlemi a citrónovou kůrou.
Bílky ušleháme do polotuha. Pomalu přisypeme práškový cukr (200g) a sníh leháme do tuha. Širokou lžící přidáme mandlovou směs. necháme asi 5 hodin uležet v chladu.
Troubu vyhřejeme na 175°C. Plech na pečení vymažeme tukem. Pracovní plochu poprášíme trochou mouky.
Mandlové těsto vyválíme do roličky, asi dva centimetry v průměru. Nakrájíme třícentimetrové válečky, ze kterých zformujeme oválné houstičky. Houstičky položíme na plech a do každé uděláme tři rýhy.
Cedrové chlebíčky pečeme 15-18 minut v troubě. Širokým nožem přendáme z plechu a necháme vychladit.
Smícháme práškový cukr (500g) s citrónovou šťávou a touto oplevou chlebíčky potřeme.
Polevu necháme 1-2 hodiny zaschnout.
Fotky receptu Cedrové chlebíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!