Vložil: | lemurka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
![5.67/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 18 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 18 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![5.67/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.67/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.67/10, hlasovalo 18 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Celozrnný koláč s jáhlovou náplní:
1 1/2 šálku celozrnné mouky (nebo směs oblíbených - pohanková, grahamová, špaldová)
| 1/2 šálku nasekaných ořechů
| 3 lžíce oleje
| 2 lžíce hnědého cukru
| 50 ml studené vody
| Na nápň:
| 1/2 šálku jáhel
| 3/4 šálku ananasového nebo pomerančového džusu
| z 1/2 citronu šťáva
| dle chuti: vanilka
| 4 lžíce medu
| 4 lžíce kukuřičného škrobu nebo instantní kukuřičné kaše
Postup přípravy receptu Celozrnný koláč s jáhlovou náplní:
Jáhly rozvaříme v trojnásobném množství vody (na rozvaření je třeba alespoň 40 minut) a pak je přendáme do mixéru. Zatímco se jáhly vaří, upečeme si korpus: celozrnnou mouku smícháme s posekanými ořechy, hnědým cukrem, olejem a studenou vodou a propracujeme v těsto. Pečící formu na pizzu (menší okrouhlé formy se zvednutými zvlněnými okraji) vymastíme margarínem a vysypeme moukou. Do vymazaného a vysypaného plechu rozetřeme těsto, kterému zvedneme okraje. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Upečený korpus naplníme náplní: v malém hrnci svaříme džus, šťávu z citronu, trochy vanilky, medu a kukuřičného škrobu. Po zhoustnutí vmícháme směs do prosa v mixéru a zmixujeme na hladkou hmotu. Směsí naplníme páj, dobře vychladíme a podáváme s ovocem nebo s vanilkovým krémem.
Fotky receptu Celozrnný koláč s jáhlovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!