Postup přípravy receptu Kávové iglú :
Nejdříve z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Hmotu poté vložíme do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme, nebo spíše jen sušíme, v troubě předehřáté na 150 ºC. Po upečení necháme korpus vychladnout.
Mezitím v míse smícháme zakysanou smetanu s mletou kávou. Do jiné mísy vložíme kondenzované mléko, sněhový korpus rozlámaný na větší kousky a pistáciovo karamelovou tyčinku, kterou předtím nadrobno nasekáme. Smícháme, přidáme zakysanou smetanu s kávou a mícháme, dokud nezískáme kompaktní hmotu. Směs poté nalijeme do menších formiček a necháme 6 hodin vychladit. Vychlazený kávový dezert vyklopíme na talířek, ozdobíme čokoládovými kávovými zrnky nebo ovocem a ihned podáváme.