Použité suroviny receptu Červená řepa se smetanovou omáčkou:
500 g červené řepy
| dle chuti: kousek másla
| dle chuti: citrónová šťáva
| dle chuti: sůl
| smetanová omáčka:
| 2 lžíce másla
| 1 vrchovatá lžíce celozrnné mouky
| 200 ml sladké 12% smetany
| dle chuti: citrónová šťáva
| 1 špetka hnědého cukru
Postup přípravy receptu Červená řepa se smetanovou omáčkou:
Nejprve si dáme vařit červenou řepu vcelku. V jiném hrnci si na másle zpěníme celozrnnou mouku, zalijeme ji smetanou a dobře promícháme. Přilijeme 200 ml vody, ochutíme citrónovou šťávou a Solčankou a povaříme 20 minut.
Uvařenou řepu oloupeme, nakrájíme na nudličky a krátce osmahneme na másle. Ochutíme solí a citrónovou šťávou a na talířích přelijeme smetanovou omáčkou. Podáváme s vařeným bramborem.