1 kg brambor
| 4 stroužky česneku
| 5 lžic oleje
| 50 g tvrdého sýra (gouda apod.)
| 50 g mletých mandlí
| 150 g zakysané smetany
| 2 lžíce parikového nebo rajčatového protlaku
| podle chuti: bazalka
| hrubá sůl
| bílý pepř
| kmín
| mletá sladká paprika
| feferonka
Postup přípravy receptu Chalupářské brambory:
Brambory pečlivě očistíme pod tekoucí vodou. Česnek oloupeme a 3 stroužky pokrájíme nadrobno. Pečící plech vymažeme 1 lžičkou oleje a 1/3 posypeme kmínem, druhou hrubou solí a třetí kmínem. Na plech rozložíme na půlky nakrájené brambory, řeznou plochou dolů. A v troubě upečeme.
Mezitím připravíme omáčky.
1. Jemně strouhaný sýr smícháme s nadrobno nasekanou bazalkou a zbylým prolisovaným česnekem a mandlemi. Zakapeme olejem a osolíme a okořeníme.
2. Zakysanou smetanu obarvíme protlakem a přidám pepř, mletou papriku a nadrobno nakrájenou feferonku.
Na miskách podáváme omáčky a každý si nabírá dle chuti.
Fotky receptu Chalupářské brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!