200 ml červeného vína
| 200 ml silného černého čaje
| 100 ml rumu,
| šťáva z půlky citronu
| 4 kolečka citronu
| 3 lžíce krystalového cukru
| 3 hřebíčky
| 1 kousek celé skořice
| 1 hvězdička badyánu
| 1 hrstka rozinek
Postup přípravy receptu Citronový punč :
Rozinky opereme, zalijeme rumem, a necháme bobtnat minimálně dvě hodiny (lépe do druhého dne). Do hrnce nalijeme víno a čaj, přidáme šťávu z půlky citronu, cukr, koření a dvě kolečka citronu. Necháme pomalu zahřívat. Těsně před bodem varu odstavíme a chvíli necháme louhovat. Do dvou sklenic rozdělíme rozinky s rumem a zalijeme přecezeným obsahem hrnce. Čerstvé kolečko citronu vhodíme do punče nebo jím ozdobíme sklenici.
Fotky receptu Citronový punč :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!