4 ks žloutky
| 150 g pískového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| 150 g hořkéčokolády
| 500 ml sladké smetany nebo mléka
| 300 ml 45% destilátu (brandy nebo rumu)
Postup přípravy receptu Čokoládový likér:
Žloutky utřeme s pískovým a vanilinovým cukrem. Čokoládu rozlámeme do poloviny smetany nebo mléka a rozvaříme ji. Doplníme zbylou smetanou, přilijeme ji k žloutkové pěně, nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Nesmíme však vařit! Potom nádobu vyjmeme a za občasného prošlehání necháme jejich obsah vychladnout. Pak přilijeme destilát, promícháme a procedíme do lahví. Čokoládový likér necháme několik dnů odležet.
Fotky receptu Čokoládový likér:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!